γράφει ο Σπύρος Α. Ηλιάδης

Σε ένα μεγάλο κάμπο ζούσε μια ομάδα βοσκών, έτρεφαν τα κοπάδια στην απέραντη καταπράσινη έκταση και τα πότιζαν στο μεγάλο ποτάμι.
Ήταν όλοι ευτυχισμένοι μέχρι που εμφανίστηκε το Θεριό! από εκείνη την μέρα και μετά οι βοσκοί έβλεπαν τις αγελάδες τους να μειώνονται συνεχώς το θεριό τις κατασπάραζε προκειμένου να χορτάσει την πείνα του.
Ο γέροντας βοσκός είπε να ανοίξουν ένα μεγάλο λάκκο και μέσα να βάλουν μια αγελάδα ως δόλωμα, έτσι και έγινε την ίδια νύχτα το Θεριό στην προσπάθεια του να την πλησιάσει έπεσε στον λάκκο και παγιδεύτηκε, άρχισε να μουγκρίζει ασταμάτητα, οι βοσκοί το άκουσαν και έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει.
Ο γέροντας βοσκός πρότεινε να το αφήσουν όπως είναι σε λίγες μέρες η πείνα και η δίψα θα το εξοντώσουν, ο μικρότερος πρότεινε να ρίξουν νερό για να το πνίξουν, όλοι συμφώνησαν αβασάνιστα με την δεύτερη πρόταση και έσπευσαν με τενεκέδες να κουβαλάν νερό από το διπλανό ποτάμι και να ρίχνουν στον λάκκο.
Ρίξε ο ένας ρίξε ο άλλος πάνω στον ενθουσιασμό τους δεν κατάλαβαν ότι το νερό έφτασε μέχρι το χείλος του λάκκου και έτσι το Θεριό δίνει μια και βγαίνει έξω!
Φοβισμένοι όλοι τρέχουν να κρυφτούν, όπου φύγει φύγει, άλλο ήθελαν να κάνουν και άλλο έκαναν, η απερισκεψία και η βιασύνη έφεραν αντίστροφο αποτέλεσμα από αυτό που περίμεναν.-

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ