25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο που υπερβαίνει τις κοινωνικές, οικονομικές και μορφωτικές διακρίσεις, εκδηλώνεται με πολλαπλές μορφές και συνιστά κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, η 25η  Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε ως  ημέρα ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών απέναντι σε όλες τις μορφές της, ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική ή λεκτική. 
Η βία κατά των γυναικών στηρίζεται σε εξουσιαστικές σχέσεις ανάμεσα στα κοινωνικά φύλα, πάσης φύσεως προκαταλήψεις, βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις και διακρίσεις που συνδέονται με τα φύλα, αλλά παράλληλα διέπουν και όλες τις εκφάνσεις της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής. 
Στόχος όλων μας είναι η εφαρμογή της ουσιαστικής ισότητας στην κοινωνία, μιας κοινωνίας όπου η βία και η κακοποίηση αντικαθίστανται από τις αξίες της ισότητας και της αξιοπρέπειας για όλες και όλους. 
5041κλήσεις και 113 ηλεκτρονικά μηνύματα δέχθηκε η Γραμμή SOSμέσα σε έναν χρόνο (19/11/2016 – 19/11/2017),Επί του συνόλου των κλήσεων, οι 4266 (85%) αφορούσαν σε καταγγελίες περιπτώσεων έμφυλης βίας. Από αυτές οι 3034 κλήσεις (71%) αφορούσαν σε καταγγελίες των ίδιων των κακοποιημένων γυναικών, οι 2432 κλήσεις (80%) αφορούσαν σε ενδοοικογενειακή βία με δράστη κυρίως το σύζυγο,Πηγή Γ.Γ.Ι.Φ –Γραμμή SOS
Η σιωπή δεν είναι η λύση!

Με το μήνυμα «δεν είσαι η μόνη – δεν είσαι μόνη» παροτρύνουμε όλες τις γυναίκες που υποφέρουν να υπερβούν τους φόβους τους επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στη βία και να σπάσουν τη σιωπή!

«Δεν είσαι ( η ) μόνη» 
Μίλησε μας!

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φλώρινας
Στ. Δραγούμη 4, 53100, Τ: 23850 24081 FAX: 23850 24083.
email: symv.kentro.flo@gmail.com blog: http://womenaidflorina.blogspot.gr/