Στο κατάμεστο από φιλάθλους “Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο” Φλώρινας, έγινε την Κυριακή 19/11/2017 το κύπελλο Καράτε Βόρειας Ελλάδας. Το οποίο διοργάνωσε η η Τοπική Επιτροπή Β. Ελλάδος και ο Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” ΦΛΩΡΙΝΑΣ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.
  

   Οι φίλαθλοι και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα «αγωνίσματα» του Sport Καράτε (Kata, Kumite) τα οποία αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τους αγωνιστικούς κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε (WKF). 
Το μεγάλο προσόν των κανονισμών είναι ότι καταφέρνουν να συνδυάσουν αρμονικά την εθιμοτυπία και το πνεύμα του παραδοσιακού καράτε με τις σύγχρονες αρχές του sport καράτε και του “ευ αγωνίζεσθε”.
          Η εφαρμογή των κανονισμών, που παρεμπιπτόντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρέχουν στους αγωνιζόμενους απόλυτη σωματική ασφάλεια, έγινε υποδειγματικά από το σώμα των διαιτητών της “Κεντρικής Ελληνικής Διαιτησίας”.

Υπήρξαν πολλοί επίδοξοι “Ολυμπιονίκες”, μιας και το Καράτε διανύει την Ολυμπιακή του τετραετία, οι οποίοι διακρίθηκαν. Πέρα όμως και πάνω από τους διακριθέντες, ήταν τα γεγονότα που κυριάρχησαν σε αυτούς τους αγώνες.

  Το πρώτο ήταν το ήθος, το έντιμο πνεύμα και η βαθιά αλληλοεκτίμηση μεταξύ των συμμετεχόντων karate-ka, οι θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν για το sport Ολυμπιακό καράτε και δεύτερο οι θεατές που με την συμπεριφορά τους, αν και το ΔΑΚ φάνηκε λίγο για να τους χωρέσει, διαφήμισαν το καράτε-ντο.

Η Φλώρινα είχε την τιμή να φιλοξενήσει 434 αθλητές από 32 σωματεία και περίπου 2000 επισκέπτες, γονείς και φίλους του αθλήματος καθώς και πολλούς επισήμους όπως το μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γερόλυμπο Γεώργιο, την Γεν. Γραμματέα της ΕΛΟΚ κα Ποντίδα Εμμανουέλα, τον Ταμία της ΕΛΟΚ κ. Καραμπλιάγκο Αθανάσιο, τον Πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Καννέλη Ιωάννη, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνων κ. Πάση Πέτρο, σύσσωμη η Επιτροπή Β. Ελλάδος με τον πρόεδρο της κ. Νικόπουλο Χρήστο καθώς και την “καρδιά” των αγώνων διαχειριστή της πλατφόρμας της Sportdata κ. Σκοπελίτη Πέτρο

Σαν πρόεδρος του ΑΣ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” Φλώρινας και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε νοιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία αυτών των αγώνων. Πρώτα την ΕΛΟΚ για την επιλογή της Πόλης μας, στην συνέχεια την Επιτροπή Β. Ελλάδος, τον Δήμο Φλώρινας για την παροχή του ΔΑΚ και την οικονομική στήριξη, το ακούραστο Δ.Σ του ΑΣ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” Φλώρινας  τους γονείς και τους φίλους του αθλήματος για την αθρόα προσέλευσή τους, τα σωματεία και τους προπονητές τους για την συμμετοχή τους και τέλος το μεγαλύτερο και εγκάρδιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους αθλητές μας που με το ήθος τους και την αγωνιστικότητα τους κόσμησαν τους αγώνες.


Ο Πρόεδρος 
Τσαρτσιταλίδης Κίμων