Το Τμήμα Κτηνιατρικής Φλώρινας, έχοντας υπόψη το υπ’ αριθ. 2473/115115/01-11-2017 έγγραφο του ΥΠΑΑΤ, ανακοινώνει στους κατόχους εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων της ΠΕ Φλώρινας την υποχρέωση ετήσιας απογραφής του ζωικού τους κεφαλαίου, από 1 Νοεμβρίου 2017 έως 15 Δεκεμβρίου 2017.
Η παραπάνω υποχρέωση αφορά όλους τους αιγοπροβατοτρόφους και χοιροτρόφους που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση διακοπής λειτουργίας της εκμετάλλευσής τους, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που συγκυριακά δεν κατέχουν ζωικό κεφάλαιο κατά την περίοδο της απογραφής, ωστόσο δεν έχουν διακόψει, με αίτησή τους, τη λειτουργία της εκμετάλλευσής τους.  
Σε περίπτωση υπέρβασης της παραπάνω ημερομηνίας, ενδέχεται να υπάρξουν επιπτώσεις στην καταβολή των επιδοτήσεων.
Η ετήσια απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων, μπορεί να διενεργηθεί: 
α) με προσέλευσή τους στα αρμόδια Κτηνιατρικά Γραφεία, 
β) ηλεκτρονικά, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: http://e-services.minagric.gr στο ίδιο χρονικό διάστημα, ακολουθώντας κατά βήμα τις λεπτομερείς οδηγίες που διατίθενται.
Επισημαίνεται ότι τα Μητρώα Εκμεταλλεύσεων όλων των κτηνοτρόφων, θα πρέπει να συμπληρωθούν από τους κατόχους τους, χειρόγραφα, ακόμα και στην περίπτωση ψηφιακής υποβολής της απογραφής.

ΑΠΟ ΤΟ
ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Π.Ε.ΦΛΩΡΙΝΑΣ