Υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρου Σερίδη πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2017, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη και δύο εκτός αυτής.

Τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης είναι: 

- «Ίδρυση αυτόνομου Συμβουλίου Σχολικής Κοινότητας Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου και αυτόνομη χρηματοδότηση του», με εισηγητή τον κ. Σίπκα, Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δ. Φλώρινας.
- «Συνδιοργάνωση με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή της διέλευσης και της τελετής υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη της Φλώρινας στις 27 Οκτωβρίου 2017», με εισηγητή τον κ. Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

- «Έγκριση της απόφασης 37/2017 του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας η οποία αφορά στην ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων του προγράμματος ¨Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ)¨», με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Ευαγγέλου, Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας.
- «Έγκριση της απόφασης 44/2017 του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας η οποία αφορά στην πρώτη τροποποίηση του κανονισμού της δομής ¨Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών – ΑμεΑ¨», με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Ευαγγέλου, Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας.

Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

- «Παροχή υπηρεσιών καθαρισμού Δημοτικών Κτιρίων Δήμου Φλώρινας για τις Δημοτικές Ενότητες Μελίτης, Περάσματος και Κάτω Κλεινών», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Λουκά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα δεν εγκρίθηκε. 

- «Ορισμός επιτροπών προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Σωτήριο Τσορμπάρη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του κ. Δημήτριου Παπαναστασίου, Προϊσταμένου Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

- «Εκμίσθωση αγρών στις Τοπικές Κοινότητες Νέου Καυκάσου, Μεσοχωρίου και Περάσματος του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Θεοφανίδη, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Άννας Βογδάνη-Δημητρίου, Προϊσταμένης Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

- Έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής υπηρεσιών σύμφωνα με το άρθρο 219 του Ν. 4412/2016», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Θεοφανίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ Άννας Δημητρίου-Βογδάνη, Προϊσταμένης Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
- «Έγκριση της υπ’ αριθ. 06/2017 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Φλώρινας σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2018 Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον  κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.

Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία καθώς τα καταψήφισαν οι κ.κ. Κωνσταντινίδης, Παπασωτηρίου, Κασκαμανίδης, Ρόζας, Καρυπίδης, και Τορλαχίδης.