Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται η πετυχημένη εκδήλωση πατρίδων γεύσεις που αναφέρεται σε λήθη και έθιμα της παράδοσης τους.
Πέρυσι είχαμε τη γευσιγνωσία από παραδοσιακά εδέσματα. Φέτος θα έχουμε την παρουσίαση από μέλη των συλλόγων έθιμα του γάμου αλλά και γαμήλια εδέσματα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 140 Σεπτεμβρίου 2017 στις 6 το απόγευμα στον αύλειο χώρο της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας.

Οι σύλλογοι που συμμετέχουν φέτος στην εκδήλωση είναι η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας, ο σύλλογος Κιουταχιωτών-Μικρασιατών, ο πολιτιστικός σύλλογος Πολυπλατάνου, ο σύλλογος Θεσσαλών ν. Φλώρινας .

Για την εκδήλωση μίλησαν σε συνέντευξη τύπου ο Αντωνιάδης Τάσος πρόεδρος της  Εύξεινου Λέσχης Φλώρινας, η Αγαθή Οικονόμου πρόεδρος του συλλόγου Θεσσαλών, η Στέλλα Αλεξίου πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπλατάνου ο Μ. Αλέξανδρος και η εκπρόσωπος του συλλόγου Κιουταχιωτών-Μικρασιατών Μαίρη Δανιηλίδου.

Να επισημάνουμε ότι ο σύλλογος Κρητών που συμμετείχε πέρυσι δεν μπόρεσε να το κάνει και φέτος για λόγους πέρα από τη θέληση τους. Ο προϋπολογισμός της εκδήλωσης φέτος ήταν μικρός και γι’ αυτό δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν και άλλοι σύλλογοι που το ήθελαν.