Ιστορικό το περασμένο σαββατοκύριακο για την Οικογένεια του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας με τα Εγκαίνια του Νέου Προπονητικού Κέντρου ΟΞΙΦ – FFC ΑΡΕΝΑ, τα οποία συνδυάστηκαν με την τέλεση των Τελικών του 25ου Διεθνούς Κυπέλλου ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ και την απονομή του Τροπαίου «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ για το 2017» στον ΟΞΙΦ.

Πλήθος Κόσμου μας τίμησε με την παρουσία του στην Τελετή Εγκαινίων του ΟΞΙΦ – FFC ΑΡΕΝΑ το Σάββατο το βράδυ στην περιοχή του Σ.Σ. Φλώρινας. Την κορδέλα έκοψε ο Δ/ντης της Τράπεζας Πειραιώς κ. Νικόλαος Χατζηευφραιμίδης μαζί με τον Πρόεδρο του ΟΞΙΦ κ. Χρήστο Παυλίδη. Εκατοντάδες ήταν οι φίλοι και φίλες του αθλήματος και του ΟΞΙΦ που περιηγήθηκαν και θαύμασαν το Νέο μας Σπίτι.
Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα ημιτελικά και τελικά αγωνίσματα του ξίφους μονομαχίας ανδρών – γυναικών του ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ 2017. 

Για την Ιστορία οι νικητές των Αγώνων ήταν:

Άνδρες
1ος Καββαδίας Σάββας (ΠΑΟ) – 2ος Τσώκας Αστέριος (ΟΞΙΦ) – 3οι Τσακιράκης Θεόδωρος (Μεσσαράς) – Κρητικός Άκης (ΟΣΑ)

Γυναίκες
Πέρδικα Δέσποινα – 2η Μαυρικίου Ειρήνη (Κύπρος) – 3ες Πανταζίδη Πέρσα – Κοκκότη Κάτια (ΠΓΣ)

Πολύ σημαντική και η κατάκτηση του Χάλκινου Μεταλλίου στο ξίφος ασκήσεως γυναικών από την Μαρία Παπαδοπούλου, η οποία ταξίδεψε από την Στουτγάρδη ειδικά για την περίσταση!
Τα έπαθλα στους Νικητές απένειμε ο Περιφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Σ. Μπίρος ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από το Νέο Κέντρο. 
Ο κ. Μπίρος έκανε και την απονομή του Τροπαίου Καλύτερου Σωματείου 2017 στον Πρόεδρο του ΟΞΙΦ κ. Χρήστο Παυλίδη.
Ξεκίνησαν, λοιπόν, οι εγγραφές και οι προπονήσεις των τμημάτων του ΟΞΙΦ στον νέο χώρο. Πληροφορίες στην Γραμματεία του ΟΞΙΦ 16:00 – 20:00 και στο τηλέφωνο 2385028600 όλη την ημέρα.


Από το Δ.Σ.