Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που προσφέρουν οινοπνευματώδη ποτά και βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στις 3, 9 & 10-9-2017, πραγματοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας αστυνομικές δράσεις, με στόχο την προστασία των ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, οργανώθηκαν & συγκροτήθηκαν 12 ειδικά συνεργεία που πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που προσφέρουν οινοπνευματώδη ποτά. Συνολικά συμμετείχαν 31 Αστυνομικοί από τις υπηρεσίες Ασφάλειας και Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) όλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Δυτικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά:

  •  ελέγχθηκαν συνολικά 123 άτομα σε 63 καταστήματα και
  •  βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις για είσοδο ανηλίκων σε καταστήματα και κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην παροχή κάθε δυνατής προστασίας κατά των κινδύνων της σωματικής, ηθικής και ψυχικής υγείας των ανηλίκων και την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον και στο μέλλον.

Παράλληλα, κατά την περασμένη εβδομάδα από στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους στη Δυτική Μακεδονία βεβαιώθηκαν 26 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, ενώ ε λέγχθηκαν συνολικά 83 άτομα.