Υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρου Σερίδη και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλου πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας με έντεκα θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός αυτής.
Το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης είναι:

«Έγκριση του 1ου Α. Π. Ε. και του 1ου Π. Κ. Τ. Μ. Ν.Ε. του έργου: «Κατεδάφιση 4ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας και διαμορφώσεις», με εισηγητή τον κ. Τσορμπάρη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του κ. Παπαναστασίου, Πολιτικού Μηχανικού Π.Ε., Προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας. 
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

 Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

- «Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Φλώρινας με τους αναπληρωτές τους για συμμετοχή τους στην Τακτική Γενική Συνέλευσης της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.», με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Αλεξιάδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
- «Συμμετοχή του Δήμου Φλώρινας στην ¨Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων¨», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
- «Συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνεδρίου με θέμα ¨Η Δυτική Μακεδονία τη δεκαετία 1940-1950¨, στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2017», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
- «Έγκριση της υπ’ αριθ. 161/2017 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Φ.», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Λουκά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
- «Αλλαγή χρώματος ΤΑΞΙ με έδρα την πόλη της Φλώρινας από άσπρο – γαλάζιο σε άσπρο», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
- «Γνωμοδότηση σε θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
- «Μέτρα ρύθμισης κυκλοφορίας», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
- «Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως Φλώρινας, Δήμου Φλώρινας, νομού Φλώρινας επί της οδού Αβέρωφ στο ΟΤ  που περιβάλλεται από τις οδούς Αβέρωφ-Καυκάσου-Αιμιλιανού-Ελλησπόντου», με εισηγητή τον κ.  Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
- «Γνωμοδότηση και έγκριση αναφορικά με τις διαδρομές αστικών συγκοινωνιών Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
- «Δέσμευση πιστώσεων για την μετακίνηση των αιρετών στον Δήμο Levashogo της Αγίας Πετρούπολης (Ρωσική Ομοσπονδία) », με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
- Δέσμευση πιστώσεων για την μετακίνηση των αιρετών στον Δήμο Santa Maria a Vico της Ιταλίας, με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.