Φωτορεπορτάζ | Νίκος Κωνσταντινίδης - romfea.gr

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, και σε κλίμα απόλυτης λαμπρότητας πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλαδορράχης Φλώρινας.

Ο εορτασμός της Παναγίας ξεκίνησε την Δευτέρα το απόγευμα με λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, Παναγίας της Θεραπεύτριας, από τις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της Πρώτης.
Μέσω διαδρομής από το βουνό, η λιτανεία κατέληξε στον Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου Κλαδορράχης, όπου και τελέστηκε μικρός Εσπερινός.

Την Ιερά Εικόνα συνόδευσαν κατασκηνωτές από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, οι οποίοι φιλοξενούνται αυτή τη περίοδο στη Μητρόπολη, ενώ στην συνέχεια με πεζοπορία και πάλι, η Ιερά Εικόνα οδηγήθηκε στην Μονή.

Λίγο αργότερα με μπροστάρη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο, η Παναγία η Θεραπεύτρια, οδηγήθηκε στο ναό για την ακολουθία του Εσπερινού.
Κατά την ακολουθία προεξήρχε ο οικείος ποιμενάρχης, ο οποίος πλαισιώθηκε από ιερείς της Μητροπόλεως.

Τον Θείο λόγο με παρότρυνση του κ. Θεοκλήτου κήρυξε ο Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Λουδοβίκος, ο οποίος με θεολογικό τρόπο ανέπτυξε ομιλία με θέμα “ Η Παναγία και η σωτηρία του κόσμου”.

Την επομένη, ανήμερα της Εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του κ. Θεοκλήτου ενώ για ακόμα μια φορά οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πνευματικά λόγια από τον π. Νικόλαο.
Στην συνέχεια ο κ. Θεόκλητος ευλόγησε το κόλλυβο, ενώ δεν παρέλλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον π. Νικόλαο για την παρουσία του, όσο και σύσσωμη την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου.