Πραγματοποιώντας ίσως τη καλύτερη του εμφάνιση μέχρι τώρα ο Ερμής Αμυνταίου στα φιλικά παιχνίδια αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον πανίσχυρο Αλμωπό Αριδαίας των 6 ξένων και του πολύ ενισχυμένου ρόστερ.
Παίζοντας μπροστά σε περίπου 100 φιλάθλους η ομάδα του Αμυνταίου ήταν καλύτερη, είχε δοκάρι, ευκαιρίες, πέτυχε ένα γκολ αλλά τελικά δεν πήρε τη νίκη αφού πλήρωσε μια αδράνεια και ένα λάθος της άμυνας της.
Η εμφάνιση πάντως του Ερμή έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας πως η ομάδα με την επιστροφή των τραυματιών και τις 2 προσθήκες που έρχονται θα παρουσιαστεί πανέτοιμη στη πρεμιέρα που μετατέθηκε ήδη για τις 24 Σεπτεμβρίου και ίσως και αργότερα («Να μετατεθεί, λόγω ειδικών συνθηκών, η ημερομηνία έναρξης του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής από τις 17/9 στις 24/9 και σε περίπτωση που συντρέχει λόγος επιπλέον μετάθεσης να οριστεί η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος από την αρμόδια επιτροπή» γράφει η ανακοίνωση της ΕΠΟ).

Το φιλμ του αγώνα:

Μόλις στο 4ο κόρνερ Ελευθεριάδη Λ. κεφαλιά Πετρίδη από κοντά ελάχιστα άουτ και στο 13ο όμορφη ενέργεια και σουτ του Ηλιάδη στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.
Στην επόμενη φάση ο Μαυροματίδης ελίχθηκε στη περιοχή όπου ανατράπηκε από τον Σαμαρόπουλο. Το πέναλτι εκτέλεσε αυτός που το κέρδισε κάνοντας το 1-0.
Στο 16ο σουτ του Γκάζι εντυπωσιακή απόκρουση του Περπερίδη και στο 23ο σε μια ανύποπτη στιγμή λάθος της άμυνας ο Σιδηρόπουλος βρέθηκε μόνος απέναντι στο Περπερίδη και με πλασέ ισοφάρισε.
Στο 37ο δυνατό σουτ του Μαυροαματίδη μπλόκαρε ο Μένιος και στο 53ο σουτ του Τσορλίνη ήταν ελάχιστα άστοχο.
Στην επόμενη φάση ο Μαυροματίδης από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει το Μένιο και στο 75ο σέντρα σουτ του Ελευθεριάδη η μπάλα κάπου βρήκε και πήγε στο δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο 83ο κάθετη πάσα του Ηλιάδη για το Λιάπτση που λίγο πριν πλασάρει κόπηκε από τον Μένιο που τον πρόλαβε και δύο λεπτά μετά σουτ του Μαυροματίδη μπλόκαρε δύσκολα ο Μένιος.
Στο 87ο τέλος σουτ του Τσόλκα απέκρουσε εντυπωσιακά ο Περπερίδης.

Ερμής Αμυνταίου: Περπερίδης, Δόνες (78ο Λιάπτσης), Γιορεντσίδης, Κλάζογλου, Λαζαρίδης (72ο Μπίκος), Τριανταφύλλου (61ο Πασχαλίδης), Χάϊτίδης, Αμαραντίδης, Τσορλίνης (78ο Πάνος), Ηλιάδης (89ο Τράικος), Μαυροματίδης.

Αλμωπός Αριδαίας: Μένιος, Κιουλτζόπουλος, Θόρια (57ο Μποζίνης), Σαμαρόπουλος (91ο Ledi), Πετρώφ (61ο Μούλας), Πετρίδης (78ο Τσόλκας), Γκάζι (32ο Πολύζος), Ελευθεριάδης Γ. (46ο Ζαχαράκης), Σιδηρόπουλος (46ο Αναστασιάδης), Ελευθεριάδης Λ. (89ο Παρούτογλου), Χαρίσης (84ο Σαμαρόπουλος).

Γραφείο Τύπου Ερμή Αμυνταίου