Ρεπορτάζ : Μπάμπης Τριανταφυλλίδης | parathrhthsflorina.

Πολιτική δίωξη θεωρεί την καρατόμηση του ο πρώην Διοικητής του νοσοκομείου Φλώρινας Νίκος Κοτοπούλης γιατί «δεν ασχολήθηκα με το Αναπτυξιακό συνέδριο(δεν παρευρέθηκα ενώ ήταν ο Πρωθυπουργός εκεί και σχολιάστηκε δυσμενώς από τους προϊσταμένους μου) και προτίμησα να ασχοληθώ με τα προβλήματα του Νοσοκομείου», όπως αναφέρει ο ίδιος.

Στη συνέντευξη του που δόθηκε σε χώρο του νοσοκομείου στις 24.7.2017, μίλησε για όλους και για όλα με σκληρές εκφράσεις σε κάποιες περιπτώσεις. 
Αν όσα κατήγγειλε ο κ. Κοτοπούλης αληθεύουν τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο «βασίλειο της Δανειμαρκίας» την 3η ΥΠΕ.

Σε τέσσερα άτομα χρεώνει την αποπομπή του ο κ. Κοτοπούλης. Στα δύο διορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τον Παύλο Γεωργίου Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, την Κατερίνα Σταύρου στέλεχος των ΑΝΕΛ Φλώρινας, τον Γιάννη Κοσκοσά Δ/ντή της μαιευτικής και γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου Φλώρινας και τον Γιώργο Κίρκο, Διοικητή της 3ης ΥΠΕ. Οι τρεις πρώτοι τον υπονομεύσανε και ο τέταρτος αρνήθηκε να του λύσει τα προβλήματα ως όφειλε.

Με σκληρές εκφράσεις επιτέθηκε στον κ. Κίρκο, λέγοντας ότι η προσφορά του στον ένα χρόνο που είναι διοικητής στο νοσοκομείο είναι «στα εξής 2 πράγματα :  1) κατ αυτόν όλη η δυσλειτουργία του ΓΝΦ επιλύονταν άμεσα και διατηρούσα την θέση μου εάν απολογούμουν στον κ Κοσκοσά που τον κάλεσα στο γραφείο μου για εξηγήσεις όταν απείλησε με λεκτική και σωματική βία ιατρό του νοσοκομείου και το παραδέχθηκε ενώπιον του κ Κωτακίδη, και επειδή τόλμησα να επαναφέρω τον κ Τσινέκε για να βοηθήσει στην φροντίδα των πολιτών της Φλώρινας. 
Η δε προσπάθεια του για την στελέχωση της ΧΚ κλινικής είχε ως εξής : «Κάνε καμιά 10αριά εφημερίες ακόμα, πόλη σου είναι, να την βοηθήσεις κιόλας».

Είπε ότι στην 3η ΥΠΕ  «υπάρχει λειτουργική  ανεπάρκεια»,   «δεν ξέρουν  τι τους γινότανε» και πως «κάποιοι έχουν ανεπάρκεια υπευθυνότητας».
Χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του κ. Κίρκου ως «κοροϊδία», του πλέον αρμόδιου να επιλύσει τα προβλήματα των νοσοκομείων.
ο κ. Κοτοπούλης μας είπε και κάτι τρομακτικό για τον Κίρκο, και αν δεν διαψευστεί τότε υπάρχει σοβαρό θέμα εκβιασμού και ηθικής κατάπτωσης.   Μας είπε ότι   κ. Κίρκος του είπε ότι αν θέλει να διατηρήσει τη θέση του πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τον κ. Κοσκοσά!!! «Μου είπε να ζητήσω συγνώμη από τον Κοσκοσά αν θέλω να διατηρήσω τη θέση μου».
Αν όντως αυτό αληθεύει τότε η καθεστωτική αντίληψη μπήκε βαθειά στο μυαλό του κ. Κίρκου και πρέπει άμεσα να παυθεί. Δεν μπορεί ο κ. Κίρκος να ζητάει τον εξευτελισμό ενός ανθρώπου και μάλιστα με αυτή τη θέση. Πως θα μπορούσε να σταθεί ως διοικητής και ως άνθρωπος;
  Αν υπάρχουν αυτού του είδους οι παρεμβάσεις, τότε πολύ δύσκολα θα απαλλαγεί το νοσοκομείο από την κομματική καμαρίλα, που φτάνει μέχρι την 3η ΥΠΕ.
Είναι η κομματική καμαρίλα του συστήματος Πολάκη, που σήμερα απολύει με το  χειρότερο αιτιολογικό, την «διοικητική ανεπάρκεια», αυτόν τον οποίο παρουσίασε πριν ένα χρόνο «μετά βαΐων και κλάδων» ως στέλεχος υγείας και μη κομματικό μέλος. Το τότε πλεονέκτημα έγινε σήμερα μειονέκτημα.
Το νοσοκομείο λειτουργεί με τα θεσμικά του όργανα, για όσους έπαψαν να το θυμούνται.
Περιμένουμε την αντίδραση των εμπλεκομένων στα όσα τους καταμαρτυρεί ο κ. Κοτοπούλης.
Να επισημάνω πως το χάλι που υπάρχει στην υγεία φαίνεται και από το γεγονός ότι μια βδομάδα μετά την απόλυση του κ. Κοτοπούλη από την θέση του Διοικητή του νοσοκομείου, τον καλέσανε από το γραφείο του Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας να μεταβεί στην Αθήνα για αξιολόγηση!!! Τόσο καλά ενημερωμένοι οι αθεόφοβοι. Και μετά περιμένουμε προκοπή και λύση στα προβλήματα υγείας. Αυτοί δεν γνωρίζουν τι γίνεται στο διπλανό γραφείο του Υπουργού Υγείας.
Ο κ. Κοτοπούλης με δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας απολύθηκε στις 20 Ιουλίου 2017 και με πρόσκληση από τον Γ.Γ. του ίδιου Υπουργείου στις 28 Ιουλίου 2017 καλείται για αξιολόγηση!!!  Πλήρης ασυνεννοησία.
Αλήθεια, αξιολογήθηκε ο κ. Κοτοπούλης και απολύθηκε και με ποια στοιχεία; Μήπως   μετά από εισηγήσεις με απαράδεκτους και αβάσιμους χαρακτηρισμούς των διορισμένων μελών του ΔΣ κ. Σταύρου και κ.
Γεωργίου και του κ. Κοσκοσά, όπως ισχυρίζεται ο κ. Κοτοπούλης;
Και αφού αξιολογήθηκε, γιατί μια βδομάδα αργότερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας τον καλεί σε συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης; 
 Εκτός κι αν έκανε πλάκα ο κ. Πολάκης.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

«Αξιότιμε Διοικητή , κε Ν. Κοτοπούλη,
παρακαλείσθε να παρευρεθείτε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών και Αναπλ. Διοικητών Νοσοκομείων , με βάση την Έκθεση Προόδου που έχει υποβάλει ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ κ. Γ. Κίρκος.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουλίου, ώρα 17.00 στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας .
(Αριστοτέλους 17, Αθήνα, 3ος όροφος).

Με εκτίμηση,
Γραφείο Γενικού Γραμματέα»