Εκδήλωση βράβευσης των πολυτέκνων οικογενειών πραγματοποίησε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Φλώρινας την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 στην Φλώρινα.

Στην αίθουσα του ΦΣΦ Αριστοτέλης που από νωρίς ήταν ασφυκτικά γεμάτη από πολύτεκνες οικογένειες και όχι μόνο παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ Θεόκλητος ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του Ηγούμενου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ γέροντας Τιμόθεος με την συνοδεία του ο Αντιπεριφερειάρχης Στέφανος Μπίρος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Σερίδης και πολλοί πρόεδροι Συλλόγων Πολύτεκνων από γειτονικούς νομούς αλλά και από Θεσσαλονίκη ,Δράμα,Γιαννιτσά,κ.α.


Η εκδήλωση όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου π. Σωτήριος Παρδάλης είναι υπό την σκέπη της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και ειδικότερα του ηγουμένου Αρχιμανδρίτη γέροντος Εφραίμ ο οποίος έχει ιδιαίτερη αγάπη στις πολύτεκνες οικογένειες.
Όπως ήταν προγραμματισμένο ο γέροντας Εφραίμ θα ήταν παρών στην εκδήλωση αλλά λόγοι πολύ σοβαροί δεν επέτρεψαν την παρουσία του.

Βραβεύτηκαν πολύτεκνες οικογένειες που απέκτησαν το 6ο ,7ο ,8ο παιδί κατά την διάρκεια του περασμένου έτους αλλά και μαθητές πολύτεκνων οικογενειών που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασαν στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.