Σε μια δροσερή βραδιά, την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης των μαθημάτων της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΟΙΝΟΥ 2016-17, του ΦΣΦΑ, στο υπαίθριο θεατράκι του Συλλόγου.
Οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας, η Οινολόγος κα Άρτεμις Τουλάκη και ο Γεωπόνος κ. Κοσμάς Ρούφας,καλωσόρισαν τους Χορηγούς των ετών 2015-16 και 2016-17 και τα μέλη της Ακαδημίας, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συλλόγου, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συντελεστές του πρωτότυπου για την περιοχή μαςΤμήματος του Συλλόγου μας.

Προβλήθηκε σχετικό βίντεο με φωτογραφικές στιγμές της περιόδου 2016-17.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν όλοι οι χορηγοί (τριάντα πέντε) με ιδιαίτερο Έπαινο Συμμετοχής και οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας από τον πρόεδρο του Συλλόγου.
Η κα Άρτεμις Τουλάκη και ο κ. Κοσμάς Ρούφας, δώρισαν στον ΦΣΦΑ έναν πίνακα με φωτογραφίες από τη δίχρονη δράση της Ακαδημίας και τίμησαν ιδιαιτέρως τον κ. Σπύρο Παπαχαρίση, μέλος ΔΣ του ΦΣΦΑ, για τη συνολική προσφορά του στα δυο χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας του Τμήματος, καθώς υπήρξε ο κύριος συντελεστής και συντονιστής όλων των παρουσιάσεων και είχε την ευθύνη δημόσιας προβολής και δημιουργίας του.
Στη συνέχεια, βραβεύτηκαν όλα τα μέλη της περιόδου 2016-17, και η DECAUVILLEBAND, παρουσίασε το μουσικό πρόγραμμά της, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική χρονιά.
Το Εικαστικό Τμήμα του Συλλόγου, με τους υπεύθυνους κους Νικόλαο και Παντελή Ταμουτσέλη, συμμετείχε στη γιορτή λήξης, εκθέτοντας έργα των φοιτητών-μαθητών του, εμπνευσμένα από το θαυμάσιο κόσμο του κρασιού.
Χορηγοί της γιορτής λήξης ήταν το ΑΕΡΟΙΝΟ (WineBar), Το Κτήμα Χρόνη (βιολογικά μελισσοκομικά προϊόντα)και, η DECAUVILLEBAND.