Την Παρασκευή 30/06/2017 ο βουλευτής Π.Ε Φλώρινας Αντωνιάδης Γιάννης επισκέφτηκε τον Διευθυντή του Ορυχείου Αμυνταίου κ. Σούλη Οδυσσέα
Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί ο βουλευτής σχετικά με την λειτουργία του Ορυχείου Αμυνταίου μετά την πρόσφατη κατολίσθηση  όπως και για τη διασφάλιση της μη μετακίνησης των Φλωρινιωτών εργαζομένων στο ορυχείο.
 Ο κ. Σούλης αρχικά ενημέρωσε τον κ. Βουλευτή σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτήν τη στιγμή τα μηχανήματα εξόρυξης που καταπλακώθηκαν. Στη συνέχεια  επισήμανε  ότι στην παρούσα φάση το Ορυχείο Αμυνταίου δύναται να τροφοδοτεί τον ΑΗΣ Αμυνταίου ο οποίος βρίσκεται σε λειτουργία λόγω και της αυξημένης ζήτησης σε ηλεκτρική ενέργεια  του δικτύου. Ακόμα συζητήθηκε η περαιτέρω διάνοιξη του Ορυχείου προς την πλευρά της Λεβαίας .
Ο κ. Αντωνιάδης ευχαρίστησε τον κ. Διευθυντή για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και δεσμεύτηκε για την ανάδειξη και προώθηση του συγκεκριμένου σοβαρού ζητήματος στη Βουλή , ενώ ζήτησε την συνεχή ενημέρωση για όλες τις ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν έτσι ώστε να μπορέσει να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία του ορυχείου. Επιπλέον ο κ. Αντωνιάδης ζήτησε από τον κ. Διευθυντή να τον ενημερώσει για το φλέγον ζήτημα του προσωπικού των ορυχείων στο οποίο υπάρχει έντονη ανησυχία για πιθανή μετακίνηση του σε άλλα ορυχεία της ΔΕΗ ακόμα και εκτός των γεωγραφικών ορίων του νομού Φλώρινας. Ο κ. Σούλης διαβεβαίωσε ότι βούληση της επιχείρησης είναι οι εργαζόμενοι του νομού Φλώρινας να παραμείνουν και να απασχοληθούν σε ορυχεία του νομού. Ο κ. Βουλευτής θα παρακολουθεί το θέμα μέχρις ότου αποκατασταθεί η πλήρης λειτουργία του ορυχείου και εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις των εργαζομένων σε αυτό. 


Γραφείο Τύπου
του Βουλευτή Π.Ε. Φλώρινας Αντωνιάδη Γιάννη