Πέρα από κάθε προσδοκία η συμμετοχή στην 77η  Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο 15 και 16 Ιουλίου 2017 σε μια καταπληκτική τοποθεσία που ικανοποίησε τους πάντες.
«Είναι ένα ορειβατικό πανηγύρι που ξεπέρασε ακόμα και τα όνειρα μας»
τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος του ΣΕΟ Φλώρινας Γιάννης Τσώτας.

Άρτια οργάνωση. με κέφι και διάθεση για προσφορά από τα μέλη και φίλους του ΣΕΟ Φλώρινας, έβλεπες παντού  χαμόγελα παρά τον βροχερό καιρό.
Οι εκτιμήσεις είναι ότι στη συνάντηση παραβρέθηκαν πάνω από 800 άτομα.

Παρά τις δυσκολίες από τη βροχή, που δεν έλεγε να σταματήσει, η τοποθεσία «Καταφύγιο του Τούρκου» στα 1150μ. υψόμετρο ήταν πολύ καλά οργανωμένη από τους εθελοντές, για την κατασκήνωση των επισκεπτών αλλά και την ψυχαγωγία τους, που ένα μέρος της ακυρώθηκε από τον κακό καιρό.
Δύσκολος ο δασικός δρόμος των 7.5 χιλιομέτρων από το Σκοπό μέχρι τον κατασκηνωτικό χώρο, όμως σε δικαίωνε η μαγεία της τοποθεσίας   «καταφύγιο του Τούρκου» σε υψόμετρο 1150 μ.
Την Κυριακή ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την ανάβαση, από όσους μπορούσαν φυσικά, στην κορυφή «Πιπερίτσα» του όρους Βόρας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΟ Φλώρινας Τσώτας Γιάννης στη δήλωση του είπε:

«Διοργανώθηκε η 77η πανελλήνια ορειβατική συνάντηση με συμμετοχές που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
Πάνω από 60 σύλλογοι της Ομοσπονδίας αλλά και σύλλογοι εκτός αυτής παραβρέθηκαν και κατασκήνωσαν σέναν καταπληκτικό χώρο στις παρυφές του όρους Βόρας με κορυφή την «Πιπερίτσα». Είναι ένα ορειβατικό πανηγύρι που ξεπέρασε ακόμα και τα όνειρα μας.
Δυστυχώς ο καιρός για άλλη μια φορά μας  χάλασε το εορταστικό πρόγραμμα  με τις συνεχείς βροχές. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε το γλέντι μέχρι αργά το βράδυ».

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες :