Σε λίγες μέρες, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Φλώρινας, στους πρόποδες της κορυφής Πιπερίτσας του όρους Βόρας και 7.5 χλμ από το χωριό Σκοπός η 77η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση. Η τοποθεσία της εκδήλωσης είναι το «καταφύγιο του Τούρκου» στα 1150μ υψόμετρο.


Όπως είναι ήδη γνωστό από προηγούμενες ανακοινώσεις μας,  οι ετήσιες συναντήσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) είναι μαζικές εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των 85 και πλέον συλλόγων της Ομοσπονδίας και αναμένεται αρκετά μεγάλη συμμετοχή και φέτος. 
Στην εκδήλωση του Σαββάτου, αφού στηθούν οι κατασκηνώσεις βάσης των συλλόγων γίνονται οι καθιερωμένοι χαιρετισμοί, προσφέρεται ορειβατική φασολάδα και άλλα γεύματα και υπάρχουν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις. 


Την επομένη το πρωί ακολουθεί η ορειβατική πορεία. Στόχος τους είναι η προβολή των περιοχών στις οποίες πραγματοποιούνται, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συλλόγων που συμμετέχουν και η προώθηση της ορειβασίας.
Η συνάντηση οργανώνεται από τον Σ.Ε.Ο Φλώρινας και χαίρει της υποστήριξης του Δήμου Φλώρινας, της Π.Ε Φλώρινας και πολλών άλλων φορέων και επιχειρήσεων. 
Η προετοιμασία της έχει αρχίσει εδώ και αρκετούς μήνες και βασίζεται κυρίως στην εθελοντική προσφορά και εργασία των μελών και φίλων του ΣΕΟΦ και όσον αφορά το υλικό μέρος στις χορηγίες των υποστηρικτών της.
Για τις ανάγκες της συνάντησης έχει γίνει συντήρηση, διάνοιξη και πλήρης σηματοδότηση μονοπατιών συνολικού μήκους 9 χιλιομέτρων αρχίζοντας λίγο έξω από το χωριό Σκοπός και φτάνοντας στην κορυφή Πιπερίτσα. Η εκδήλωση απευθύνεται στους ορειβάτες/σες και φίλους/ες του βουνού είτε φτάσουν οργανωμένα μέσω των συλλόγων τους είτε μεμονωμένα.

Εκ μέρους του Δ.Σ του ΣΕΟΦ προσκαλούνται οι φίλοι και οι φίλες του Συλλόγου και των δράσεων του να μας τιμήσουν με την παρουσία τους και να γνωρίσουν ένα νέο ορειβατικό πεδίο στην περιοχή μας. Πληροφορίες μετάβασης και άλλες λεπτομέρειες και τρόπους επικοινωνίας θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.seof.gr.
Σας περιμένουμε στην ετήσια γιορτή της Ελληνικής Ορειβασίας!

Με εκτίμηση
Δ.Σ ΣΕΟΦ