Και φέτος 5 Ιουνίου 2017, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Πισοδερίου πραγματοποιήθηκαν πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις, που διοργάνωσαν από κοινού ο "Αθλητικός και Μορφωτικός Σύλλογος ΒΙΓΛΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ" και ο Δασικός Συνεταιρισμός Πισοδερίου, με τη βοήθεια και της τοπικής κοινότητας. 


Αρχικά έγινε Θεία λειτουργία με τη συμμετοχή της βυζαντινής χορωδίας «Ο Άγιος Αγαθάγγελος Φλώρινας» χοροστατούντος του π. Δημοσθένη Παπαδόπουλου. 

Μετά τη Θεία λειτουργία έγινε αρτοκλασία και στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο της Μονής χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς τα χορευτικά συγκροτήματα του «Αθλητικού και Μορφωτικού Συλλόγου ΒΙΓΛΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ», του Μορφωτικού Συλλόγου Άργους Ορεστικού «Η Ορεστίς» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων Καστοριάς. Ακολούθησε γλέντι με την παραδοσιακή ορχήστρα του Κώστα Σμόλικα από την Ιεροπηγή Καστοριάς. 
Στην κορνέτα ήταν ο Θεόφιλος Γεωργίου από το Ανταρτικό, ενώ στο τραγούδι ο Φώτης Τράσιας. 
Ευχαριστούμε όλους θερμά για τη συμμετοχή τους! Ακολούθησε λαϊκό γλέντι μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, όσο βέβαια επέτρεψε ο καιρός, λόγω της βροχής μετά το μεσημέρι...
Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, πλήθος κόσμου από το Πισοδέρι, την Πρέσπα, τα γύρω χωριά κι από όλο το νομό Φλώρινας αλλά και από άλλα μέρη (Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Μακρυχώρι Λάρισας και αλλού) ήρθε να προσκυνήσει το ιστορικό αυτό βυζαντινό μοναστήρι και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις. Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αντιπεριφέρειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Μπίρος Στέφανος, ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο πρόεδρος των Σαρακατσαναίων Δυτικής Μακεδονίας "ο Φλάμπουρας" κ. Κώστας Μπομπότας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Στυλίδας κ. Κώστας Αλπόγλου και άλλοι επίσημοι.
 Η χάρη της Αγίας Τριάδας να προστατεύει όλον τον κόσμο.