Επίσκεψη στο Αμύνταιο με εντολή του πρόεδρου της ΝΔ Κ.Μητσοτάκη πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 12 Ιουνίου ο τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας συνοδευόμενος και από τον βουλευτή Κοζάνης και τέως υπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο .
Κατά την άφιξη του στο ορυχείο του ΑΗΣ Αμυνταίου - Φιλώτα τον υποδέχθηκαν ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άκης Καραγκιοζίδης ο δ/ντης των ορυχείων του ΛΚΔΜ κ.Παλαβός και ο δ/ντης του ορυχείου Αμυνταίου Φιλώτα Σούλης Οδυσσέας  .

Ο κ. Σκρέκας ενημερώθηκε αναλυτικά σχετικά με το φαινόμενο των κατολισθήσεων που προκλήθηκαν στο χώρο του ορυχείου ενώ αμέσως μετά επισκέφθηκε το σημείο οπού έγινε η κατολίσθηση συνοδευόμενος από τους διευθυντές των ορυχείων.

Αμέσως μετά μετέβη στο οικισμό των Ανάργυρων για να δει επί τόπου τις ζημίες που προκλήθηκαν στον οικισμό αλλά και να ενημερωθεί από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και από τους κατοίκους.

Τέλος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο κοινοτικό κατάστημα μαζί με τον επίκουρο καθηγητή γεωλόγο -πολίτικο μηχανικό ΕΜΠ Κώστα Λουπασάκη

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν :