Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Φλώρινας το πρωτάθλημα σκάκι προκριματικού ομίλου Α' Εθνικής Κεντροδυτικής Μακεδονίας από την Πέμπτη 20 έως και την Κυριακή 23 Απριλίου, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, της Π.Ε. Φλώρινας και της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.

Έντεκα ομάδες από διάφορες πόλεις της Κεντροδυτικής Μακεδονίας είχαν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν για την άνοδό τους στην Α' Εθνική κατηγορία δίνοντας όλους τους αγώνες σε μία και μόνο διοργάνωση, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά με πολλαπλά οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους. Οι συμμετέχοντες έφυγαν με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Στόχος όλων είναι η συγκεκριμένη διοργάνωση να καθιερωθεί ως θεσμός κατά τα επόμενα χρόνια.

Μετά το πέρας των αγώνων, η τελική βαθμολογία βρήκε πρώτη την ομάδα της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, η οποία επανήλθε επάξια στα σαλόνια της Α' Εθνικής, όπου και θα διαγωνιστεί τον Ιούλιο του 2017 στο Ρίο της Πάτρας. Την 2η θέση κατέκτησε η Σκακιστική Ακαδημία Πτολεμαΐδας "ΣΚΑΚΙΣΤΑΚΟΣ" και την 3η θέση ο Όμιλος Σκακιστών Γιαννιτσών.