Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Πανελλήνια Άσκηση Εφέδρων με την ονομασία ''ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2017'', που διοργανώνει η ΛΕΦΕΔ, και διεξάγεται για 10η συνεχόμενη χρονιά. Φέτος πραγματοποιήθηκε το τριήμερο από 21 έως 23 Απριλίου 2017 στην περιοχή του Κιλκίς. 
Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών από την Ελλάδα και την Κύπρο με μοναδικό κοινό στοιχείο την αγάπη τους για την πατρίδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις, συγκεντρώθηκαν στα περίχωρα του Κιλκίς όπου για 3 ημέρες εκτέλεσαν με επιτυχία αποστολές που τους είχαν ανατεθεί από το αρχηγείο της Μητροπολιτικής ΛΕΦΕΔ.
Στη φετινή διοργάνωση υπηρχε νέο ρεκόρ συμμετοχών καθώς οι ομάδες έφτασαν τις 31. Συμμετείχαν 240 άτομα διαγωνιζόμενοι και 108 άτομα οργανωτική επιτροπή, σύνολο 348 άντρες και γυναίκες.

Η μικρή ακριτική μας πόλη, η Φλώρινα, είχε πληθωρική συμμετοχή, καθώς φέτος συμμετείχε με 2 ομάδες. Το επίπεδο και η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης φάνηκαν, καθώς μια εκ των δυο ομάδων κατάφερε να κερδίσει το ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ, συγκεντρώνοντας εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία, και κερδίζοντας για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις για την εκπαίδευση και το ήθος της. Η δε δεύτερη ομάδα τερμάτισε ευδοκίμως τον αγώνα, κάτι που από μόνο του συνιστά διάκριση.

(Περισσότερες λεπτομέρειες για την διοργάνωση και φωτογραφικό υλικό, προσεχώς)

lefed-flo.blogspot.gr