Το Τοπικό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Φλωρίνης, συνεχίζοντας την πολυετή δραστηριότητά του, οργάνωσε και φέτος την εκπαίδευση νέας τάξεως Εθελοντών και Εθελοντριών Νοσηλευτικής. Η εκπαίδευση υλοποιείται με το ανανεωμένο πρόγραμμα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΕΕΣ. 
Πρόκειται για την 18η σειρά  που εκπαιδεύεται στη Φλώρινα από την ιστορική έναρξη της παρουσίας του Ερυθρού Σταυρού στην πόλη μας το 1939, οπότε είχαν εκπαιδευτεί οι πρώτες ηρωϊκές Εθελόντριες. 
Έτσι, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στον ημιώροφο του Διοικητηρίου στη Φλώρινα η σεμνή τελετή του Αγιασμού για την Εκπαίδευση της νέας τάξεως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κκ. Θεόκλητο.  

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπίρος Στέφανος καθώς και πολλοί παλαιότεροι εθελοντές και μέλη του ΕΕΣ, ενώ ο Πρόεδρος του Τμήματος ΕΕΣ Φλώρινας απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό καλωσορίζοντας τους νέους εκπαιδευόμενους στην Ερυθροσταυρική οικογένεια.  
Ο κ. Μπίρος, στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλα τα μέλη και τις εθελόντριες του Τοπικού Τμήματος Φλώρινας του ΕΕΣ για το σημαντικό έργο και την προσφορά τους σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη από βοήθεια, συμπαράσταση και επικοινωνία, ευχήθηκε σε όλους δύναμη και κουράγιο για το μέλλον ενώ τόνισε πως η Π.Ε. Φλώρινας θα βρίσκεται πάντα αρωγός σε κάθε δράση και πρωτοβουλία του ΕΕΣ Φλώρινας.