Επειδή δυστυχώς απ’ότι φαίνεται, παρουσιάστηκε περιστατικό με δηλητηριασμένα δολώματα σε τοπική κοινότητα του Δήμου μας ο Δήμος Πρεσπών καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την πρακτική αυτή ανεξάρτητα από τους στόχους και τους δράστες. 
Η θανάτωση ζώων συντροφιάς, ποιμενικών σκύλων και άγριων ζώων με αυτόν το φριχτό τρόπο εκτός από καταδικαστέα από όλους τους λογικά σκεπτόμενους ανθρώπους είναι και ιδιαίτερα βαρύ ποινικό αδίκημα που επισύρει πολυετή φυλάκιση, διοικητικά πρόστιμα καθώς και άλλες συνέπειες για τους δράστες.

Στην περιοχή των Πρεσπών, με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών που αποφασίστηκε ομόφωνα από όλους τους φορείς που συμμετέχουν στο ΔΣ, δραστηριοποιείται η ομάδα ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας που είναι σε θέση να εντοπίσει τα δολώματα και να συλλέξει στοιχεία για το δράστη σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές. Προειδοποιούμε λοιπόν ότι το έγκλημα της ζωοκτονίας δεν θα είναι διαρκώς ατιμώρητο και είναι πολύ πιθανόν οι δράστες να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Είναι μεγάλη οδύνη η απώλεια του κάθε ζώου για τον ιδιοκτήτη του και έτσι είναι κατανοητή η αντίδραση ακόμα και η έντονη από την πλευρά του. Όμως, πρέπει να σημειώσουμε ότι οι εγκληματικές πράξεις ενός (ή ολίγων) δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ολόκληρη την κοινωνία μιας περιοχής και σχόλια που διακινούνται στα κοινωνικά δίκτυα εις βάρος της περιοχής μας είναι τουλάχιστον άδικα και άτοπα και ελπίζουμε να ανακληθούν.

ΛΑΙΜΟΣ 11/01/2017
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΝ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ