γράφει ο Γρηγόρης Ραχωβίτσαςonsports.gr

Μετά από δυο δεκαετίες και… κάτι χρόνια, αλλά και πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του, ο Ηλίας Σολάκης αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση σε ηλικία 43 ετών. Φέτος, στο βιογραφικό του, πρόσθεσε ακόμα μία άνοδο, αυτήν την φορά με τον Ερμή Αμυνταίου από την Φλώρινα, που προβιβάστηκε στην Γ’ Εθνική, για πρώτη φορά στην ιστορία του!


Ο Σολάκης απέδειξε πως η τέχνη της μπάλας δεν ξεχνιέται… Όσα χρόνια κι αν περάσουν. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως πέρυσι έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλά με τα κατορθώματά του. Σημείωσε 31 γκολ στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Κοζάνης και αναδείχθηκε πρωταθλητής με τον Μακεδονικό Φούφα, τον οποίο… πήρε από το χέρι και τον ανέβασε ουσιαστικά στην Γ’ Εθνική. Μάλιστα έγινε και ο 3ος γηραιότερος σκόρερ στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο πρώτος ήταν ο Κρίστιαν Μπέργκστρομ της Ατβίνταμπεργκ (39 ετών και 131 ημερών).


Η τρέλα του για τη μπάλα δεν περιγράφεται με λέξεις. Μάλιστα σε συνέντευξη του είχε τονίσει πως: «Δεν κόβω την μπάλα κανενός νέου παιδιού. Άμα δεν μπορώ να παίξω, εγώ είμαι ο πρώτος που θα πω δεν θέλω να… ξευτιλιστώ στο γήπεδο».

Ο Σολάκης είχε αποφασίσει να επιλέξει αυτός το πότε θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου για εκείνον. Και όπως φαίνεται ήρθε… Ο ποδοσφαιριστής, που έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων με Βέροια, Πανιώνιο, ΑΕΚ, Παναχαϊκή, ΠΑΣ Γιάννινα, Ολυμπιακό Βόλου και Αστέρα Τρίπολης, λίγες ώρες μετά την φιέστα του Ερμή ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, τονίζοντας, όμως, ότι το μέλλον του θα βρίσκεται στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Άλλη μία χρονιά έκλεισε ευχάριστα, με έναν τίτλο ακόμα και την άνοδο της ομάδας στην Γ’ Εθνική, για πρώτη φορά στην ιστορία της! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στον κόσμο και φυσικά στον άξιο πρόεδρο της ομάδας, τον γιατρό Παύλο Λαζαρίδη. Εύχομαι για την νέα χρονιά ό,τι καλύτερο στην ομάδα. Όσο για μένα, ήρθε η ώρα να αποσυρθώ και από το ερασιτεχνικό, ως ποδοσφαιριστής! Το μέλλον μου θα είναι στο ποδόσφαιρο».

πηγή: onsports.gr