Κάμερα - Ρεπορτάζ : Θωμάς Ευθυμίου | radioflorina.gr

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς της θερμικής ενέργειας για την κατασκευή των δικτύων τηλεθέρμανσης Φλώρινας – Δίκτυο διανομής Φλώρινας - Αντλιοστάσια.
Τις εργασίες επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ Γιάννης Βοσκόπουλος συνοδευόμενος απο τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Φ κ Ζαέκη και την διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ κ.Νόνη Αβραμοπούλου.
΄Οπως ενημερώθηκε από τον εργολάβο που έχει αναλάβει την κατασκευή του δικτύου, μήκους 16 χιλιόμετρων, με εντατικούς ρυθμούς τα συνεργεία βρίσκονται σε δυο σημεία και επίσης θα ενσωματωθεί και ένα ακόμη ώστε να τελειώσει το αργότερο έως τον Απρίλιο του 2017 όπου και τα συνεργεία θα συνεχίσουν τις εργασίες περιφερειακά και εντός της πόλης Φλώρινας.
Σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις του εργολάβου η ολόκληρο το έργο της Τηλεθέρμανσης Φλώρινας θα είναι σε λειτουργία στα τέλη του 2018.
  


Το έργο αφορά στην κατασκευή δικτύων τηλεθέρμανσης για την τροφοδότηση του οικισμού Φλώρινας με θερμική ενέργεια για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης των κτιρίων της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, η θερμική ενέργεια θα λαμβάνεται από εγκαταστάσεις ανάκτησης θερμότητας από τον ΑΗΣ/ΔΕΗ Μελίτης, θα μεταφέρεται με σύστημα υπογείων προμονωμένων αγωγών μεταφοράς στη πόλης της Φλώρινας και στη συνέχεια θα διανέμεται στους καταναλωτές του οικισμού με σύστημα υπογείων προμονωμένων αγωγών διανομής.