Ικανοποιητική ήταν η εμφάνιση του Αλέξανδρου Γκώγκου στο 3ο κατά σειρά Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων, το οποίο έλαβε χώρα στην Βόννη της Γερμανίας. Αλέξανδρος με 5 νίκες – 1 ήττα στον προκριματικό όμιλο κατάφερε να μπεί στους 32 με τον Ρώσο Korovin να του κλείνει τον δρόμο για την 16άδα για έναν μόλις πόντο (14-15).

Ο Φίλιππος μετά τα μετάλλια σε Άγκυρα και Βουδαπέστη έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Τελική κατάταξη σε 194 συμμετοχές, ο Αλέξανδρος 27ος και ο Φίλιππος 112ος. Στο ομαδικό τα αδέρφια Γκώγκου μαζί με τον Θεόδωρο Αβραμίδη κατέκτησαν την 5η θέση ανάμεσα σε 17 ομάδες!


Το ερχόμενο σαββατοκύριακο ο ΟΞΙΦ οργάνωσε και θα ταξιδέψει στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας για το 4ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων στο ξίφος μονομαχίας με 10 μελή αποστολή : Φίλιππος και Αλέξανδρος Γκώγκος, Κυριάκος Χατζηευφραιμίδης, Δημήτρης Γιαννάκης (ΟΞΙΦ), Διονύσης και Αλέξανδρος Μπουγάτσος (Ακρίτες), Θεόδωρος Αβραμίδης (Μέγας Αλέξανδρος Κορδελιού), Ιάσωνας Καζάκος (Α.Α. Ιωαννίνων), Πέτρος Τσώκας (προπονητής) και Γιώργος Παυλίδης (διαιτητής).

«Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ξιφασκίας στο Πανόραμα»

Ήταν πραγματικά ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο! Εξαιρετικό για τους αθλητές και τους προπονητές, εξαιρετικό για όλο τον κόσμο που βρέθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πανοράματος, εξαιρετικό αποτέλεσμα για την Οργανωτική Επιτροπή που δούλεψε σκληρά για να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα.
Συνολικά 85 αθλητές από 13 χώρες (ακόμα και από το Μεξικό !!!) βρέθηκαν στο Πανόραμα και διασταύρωσαν τα σπαθιά τους σε ένα υπέροχο Αθλητικό Κέντρο με τις κερκίδες γεμάτες κόσμο.

Για την Ιστορία Νικητές αναδείχθηκαν:

1ος Cuk Velijko (SRB) – 2ος Griseri Fransesco – 3οι Winterberg – Poulsen Jonas (DEN) – Janijesevic Petar (SRB). Καλύτερος Έλληνας 12ος Φατούρος Δημήτρης (ΠΓΣ)
Την Κυριακή διεξήχθη και το Κύπελλο Euro – 14 για αγόρια και κορίτσια με την συμμετοχή συνολικά 77 αθλητών και αθλητριών από 4 χώρες.
Στα αγόρια κυριάρχησε ο Rosu Vlad από την Ρουμανία και στα κορίτσια η Vasile Karina, επίσης, από την Ρουμανία.
Η Ο.Ε. θεωρεί υποχρέωσή της να ευχαριστήσει δημόσια όλες και όλους όσους συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, τον Δήμο Χορτιάτη – Πυλαίας και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη για την θερμή φιλοξενία, τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος για την Άψογη Υγειονομική Κάλυψη των Αγώνων, τους Διαιτητές και την Γραμματεία των Αγώνων, την TV 100 για την τηλεοπτική κάλυψη, και φυσικά όλο τον κόσμο που γέμισε τις κερκίδες, και είμαστε σίγουροι, πως απόλαυσαν το θέαμα.
Το επόμενο Ρ/Β στο Πανόραμα είναι το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου με το Euro -14 Epee Αγοριών – Κοριτσιών και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου με το KIDS CUP Vol.2 Epee Αγοριών – Κοριτσιών -15 και -11 χρονών.

Από το ΔΣ.