Ο πολιτιστικός μορφωτικός σύλλογος Λεβαίας, προχώρησε σε δημοσιοποίηση της επιστολής διαμαρτυρίας που απέστειλε σε βάρος του, ο σύλλογος Ποντίων Λεβαίας, με αφορμή την Κυριακάτικη (25/9) Θεατρική παράσταση, "Τη χωρί μου ‘μουν τα σεϊρια’"… την οποία θέτει στην κρίση των πολιτών.

Η Επιστολή Κοινοποιήθηκε:

1) Στον κ. Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λεβαίας
2) Στον πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών
3) Στον Αθλητικό Σύλλογο Λεβαίας «Δάφνη»

Οι οποίοι εδρεύουν στη Λεβαία και αναφέρει ότι:

Κατόπιν της 17-09-2016, ανάρτησης στην επίσημη σελίδα του συλλόγου σας και στο site του facebook, ενημερωθήκαμε ότι θα πραγματοποιηθεί στο χωριό μας, εκδήλωση και δη θεατρική παράσταση την οποία συνδιοργανώνετε με την θεατρική ομάδα του ποντιακού συλλόγου Άρδασσας στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού μας.

Με την παρούσα επιστολή, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ως άνω κίνηση του συλλόγου να παρουσιάσει μια τέτοια εκδήλωση και μάλιστα με την είσοδο προσέλευσης δωρεάν, χωρίς έστω να μας ενημερώσει καλοπροαίρετα, καθώς στο χωριό μας υπάρχει ο σύλλογος μας , ο Σύλλογος Ποντίων Λεβαίας, ο οποίος προάγει καθαρά το ποντιακό στοιχείο και προβλέπεται σειρά δραστηριοτήτων στο καταστατικό μας για τέτοιο χαρακτήρα εκδηλώσεις, που άπτονται των δικών μας αρμοδιοτήτων και η ως άνω εκδήλωση μας εμποδίζει στο παρουσιάσουμε στη συνέχεια κάτι αντίστοιχο, μια πιθανή παρόμοια παράσταση, με έσοδα για το σύλλογο μας.
Γενικότερα, καθώς δεν υπάρχει καμία διάθεση από την πλευρά μας , να δημιουργούνται εντάσεις ανάμεσα στους συλλόγους τους χωριού μας, παρά ο κάθε σύλλογος να ασχολείται με το αντικείμενο δραστηριότητας του και όλοι μαζί να διαφημίζουμε και να προωθούμε το χωριό μας ως ομάδα, σας καλούμε:

1. Όπως αποτρέψετε την παρουσία της εν λόγω εκδήλωσης χωρίς τη συμμετοχή μας , ως καθαρόαιμος σύλλογος με ποντιακό στοιχείο , ο οποίος ανήκει στην Πανελλήνια Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και λογοδοτούμε σ΄ αυτήν για το σύνολο των δραστηριοτήτων μας , ειδάλλως

2. Να ακυρώσετε την εκδήλωση.

3. Σε κάθε περίπτωση να απέχετε στο μέλλον από εκδηλώσεις, που αφορούν καθαρά το ποντιακό στοιχείο, δημιουργώντας προβλήματα στον σύλλογο μας και

4. Να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας , μόλις λάβετε την παρούσα, διαφορετικά θα αναγκασθούμε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, σύμφωνα με το καταστατικό μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΕΒΑΙΑΣ