Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης | defenceline.gr
Το Τάγμα Εθνοφυλακής Φλωρίνης είναι ένα από τα δυναμικότερα ΤΕ της χώρας! Αυτό αποδεικνύεται από την συνολική εικόνα των Εθνοφυλάκων και την ανταπόκρισή τους στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ενώ το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας οφείλεται και στην υποδειγματική Διοίκηση του Τάγματος.



Ο θεσμός της Εθνοφυλακής είναι ένας κρίσιμος κρίκος στην αλυσίδα της αμυντικής θωράκισης της χώρας και κυρίως περιοχών που θα μπορούσαν από την μια στιγμή στην άλλη να μετατραπούν σε πεδία πολεμικής αναμέτρησης. Οι Εθνοφύλακες θα κληθούν να πολεμήσουν κυριολεκτικά υπέρ βωμών και εστιών και αυτό πρέπει να αποτελεί παράγοντα ενίσχυσής τους από την στρατιωτική ηγεσία.

Την περίοδο 2015 - 2016 οι Εθνοφύλακες Φλωρίνης ολοκλήρωσαν τον εκπαιδευτικό κύκλο που προβλέπεται από τον ισχύοντα κανονισμό, τόσο με θεωρητική όσο και με πρακτική εκπαίδευση, ενώ κορωνίδα όλως των δραστηριοτήτων ήταν οι βολές με τον ατομικό οπλισμό και τα βαρέα όπλα πεζικού.



Για την νέα περίοδο (2016 - 2017) που ξεκίνησε για το σύνολο της Εθνοφυλακής σε όλη την Επικράτεια την περασμένη Κυριακή, οι Εθνοφύλακες Φλωρίνης είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εκπαίδευσης, αλλά και σε κάθε δραστηριότητα που προγραμματίζεται από την Διοίκηση.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων προβλέπονται:

Στις 4 Οκτωβρίου 2016 προγραμματίζεται Άσκηση Αντιμετώπισης Ασύμμετρων Απειλών στην ΑΕΒΑΛ Πτολεμαΐδας.
Στις 28 Οκτωβρίου 2016 οι Εθνοφύλακες θα λάβουν μέρος στην παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, στην πόλη της Φλώρινας.


Σε μήνυμά του προς τα μέλη της Εθνοφυλακής, ο Διοικητής του ΤΕ Φλωρίνης Ταγματάρχης (ΠΖ) Ανέστη Ανέστης τονίζει χαρακτηριστικά: "Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε με τον καλύτερο τρόπο όπως το πράξατε και την προηγούμενη χρονιά, εισπράττοντας ευνοϊκά σχόλια και στις δύο δραστηριότητες".

Το επόμενο ραντεβού των Εθνοφυλάκων στην Φλώρινα δίνεται για την ερχόμενη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016!

πηγή :  defenceline.gr