Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός forecastweather.gr

Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για αύριο 01/09 και προοπτική μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.
Δυναμική θα είναι η επιστροφή των ασταθειών, αύριο Πέμπτη 1 Σεπτεμβριού στην Ηπειρωτική χώρα.

Πιο αναλυτικά:

-Νυχτερινές ώρες: Σε περιοχές του ορεινού όγκου της Πίνδου και στην Μακεδονία, ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος. Τοπικά θα σημειώνονται ασθενείς βροχές. Εξαιρετικά μικρή η πιθανότητα καταιγίδας. Προς το ξημέρωμα πιθανόν θα επηρεαστούν και περιοχές της Θεσσαλίας που βρέχονται από τον Θερμαϊκό. 
Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος(λίγα σύννεφα στα Δυτικά και στα Βόρεια). Τοπικά χαμηλή νέφωση σε περιοχές του Ιονίου πελάγους και της Ανατολικής Μακεδονίας. 

-Πρωινές ώρες: Τα φαινόμενα, θα έχουν περιοριστεί τις πρωινές ώρες, αλλά θα εξακολουθούν να εκδηλώνονται τοπικά στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα, σε όλη την Ήπειρωτική χώρα, στα Ιόνια νησιά και στην Κρήτη θα υπάρχουν σύννεφα στον ουρανό, τα οποία στους ορεινούς όγκους θα είναι πιο πυκνά. 

-Μεσημεριανές-απογευματινές ώρες: Οι νεφώσεις στην Ηπειρωτική χώρα θα πυκνώσουν. Αρχικά, βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης θα σημειώνονται σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, με έμφαση στα ορεινά των παραπάνω περιοχών.
Σταδιακά θα αρχίσουν να εκδηλώνονται φαινόμενα στην Δυτική και Κεντρική Πελοπόννησο και πιθανόν στα ορεινά των Ιόνιων νήσων(μικρή πιθανότητα).
Παράλληλα, θα σημειώνονται και διάσπαρτες καταιγίδες στην Ηπειρωτική χώρα. 

-Βραδινές ώρες: Με την δύση του ηλίου τα φαινόμενα θα δείξουν για λίγο κάποια επιμονή κυρίως στα Δυτικά και Κεντρικά Ηπειρωτικά, ενώ θα περιοριστούν στην Κεντρική Μακεδονία. Τα μεσάνυχτα θα εντοπίζονται βροχές πολύ τοπικά στους ορεινούς όγκους των παραπάνω περιοχών.

Άνεμοι: Το μελτέμι θα είναι ισχυρό στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στα 6-7 μποφόρ, ενώ στην Νότια Εύβοια, στις Βόρειες Κυκλάδες και στην Κρήτη, θα αγγίξει τα 8 και τοπικά και τα 9 μποφόρ.
Πιο ήπιο το μελτέμι στο Βόρειο Αιγαίο στα 4-6 μποφόρ. 
Κυρίως βορειοδυτικοί οι άνεμοι στο Ιόνιο, δεν θα ξεπεράσουν τα 4-5 μποφόρ το μεσημέρι. 

Θερμοκρασία: Σε ανεκτά επίπεδα. Τοπικά στην Δυτική Στερεά και στην Νότια Κρήτη, θα αγγίξει τους 33-34 βαθμούς. Στα υπόλοιπα χαμηλότερες θερμοκρασίες. 

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, οι αστάθειες θα παραμείνουν γενικευμένες, κυρίως στα Δυτικά Ηπειρωτικά.(θα ενημερωθείτε περαιτέρω)

Οι άνεμοι με σχεδόν παρόμοια διεύθυνση και ένταση στο Ιόνιο και στο Αιγαίο. 

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση.

Σημαντικός περιορισμός των ασταθειών προβλέπεται το Σαββατοκύριακο και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. 

Τέλος, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα, τις τελευταίες μέρες η τάση δείχνει μεταβολή του καιρού στην χώρα μας, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από τις 6 Σεπτεμβρίου, λόγω έλευσης βαρομετρικού χαμηλού. Μέχρι στιγμής τα Δυτικά, συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για να επηρεαστούν από την μεταβολή. 

Θα σας ενημερώνουμε καθημερινά για την εξέλιξη του καιρού.