Στις 20 Ιουνίου το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας Πισοδερίου κατακλύστηκε, όπως κάθε χρόνο, από προσκυνητές και πλήθος κόσμου που συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Αθλητικός-Μορφωτικός Σύλλογος ΒΙΓΛΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ μαζί με το Δασικό Συνεταιρισμό Πισοδερίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με  Θεία Λειτουργία, κατά την οποία έψαλλε η Βυζαντινή χορωδία «Άγιος Αγαθάγγελος» με επικεφαλή τον κ. Παντελή Δάφα.
Στη συνέχεια, μετά τα καθιερωμένα κεράσματα, στον προαύλιο χώρο της Μονής απηύθυναν χαιρετισμούς ο κ. Παντελής Δάφας, Πρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού Πισοδερίου, η κ. Αθηνά Γαρδάνη, Πρόεδρος του συλλόγου ΒΙΓΛΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ, καθώς και ο κ. Κώστας Μπομπότας, Πρόεδρος των Σαρακατσάνων Δυτικής Μακεδονίας «Ο Φλάμπουρας»

 Αρχικά εμφανίστηκε το μικρό χορευτικό του συλλόγου ΒΙΓΛΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ. Στη συνέχεια αντιπρόσωποι από το Σύλλογο Σαρακατσάνων νομού Πιερίας «ο Κατσαντώνης» χόρεψαν λεβέντικους σαρακατσάνικους χορούς, που έχουν σχέση με τη βυζαντινή παράδοση της περιοχής. 
Είναι γεγονός ότι οι Πισοδερίτες συνδέονται με τους Σαρακατσάνους με  μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας και οι ίδιοι οι Σαρακατσάνοι νιώθουν ιδιαίτερο δέσιμο με την Αγία Τριάδα. 
Συνδετικός κρίκος και καταλυτικός παράγοντας για την παρουσία των Σαρακατσάνων νομού Πιερίας στην Αγία Τριάδα ήταν ο κ. Κώστας Μπομπότας, ο Πρόεδρος Σαρακατσάνων Δυτικής Μακεδονίας «ο Φλάμπουρας». Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση του χορευτικού του τμήματος ενηλίκων του συλλόγου ΒΙΓΛΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ, που χόρεψε βλάχικους χορούς αλλά και χορούς Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι για όλον τον κόσμο μέσα στο πανέμορφο φυσικό τοπίο της Αγίας Τριάδας. Η ορχήστρα ήταν από την Ιεροπηγή Καστοριάς με τον Κώστα Σμόλικα στο κλαρίνο και τον Φώτη Τράσια στο τραγούδι. Τραγούδησαν επίσης και οι Σαρακατσάνοι Δημήτρης Χατζηπλής και Γιάννης Λουκοβίτης, ενώ έπαιξε και ορχήστρα παιδιών από το Ανταρτικό. 

Ο Σύλλογος και ο Συνεταιρισμός ευχαριστούν όλον τον κόσμο για την παρουσία του. 
Η Αγία Τριάδα να ευλογεί όλους.