Μπορεί η πραγματικότητα να μη μας δίνει πολλές ευκαιρίες για χαμόγελα ακόμα και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, όμως, υπάρχουν πρωτοβουλίες που μας γεμίζουν ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. 


Μετά από ενέργειες του συλλόγου ΑΡΙΣΤΕΑ Φιλώτα και με σημαντική στήριξη από ανθρώπους της ΔΕΗ, τον Δήμο Αμυνταίου, τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Φιλώτα κ. Δεληγιαννίδη Ευστάθιο και πολλούς ιδιώτες, που βοήθησαν στο να βρεθούν τα υλικά που ήταν απαραίτητα, το πρώτο γήπεδο beach volley στον Φιλώτα, είναι γεγονός.


Το γήπεδο είναι στον χώρο του Γυμνασίου Φιλώτα, συνεπώς δεν ανήκει τυπικά στον ΑΡΙΣΤΕΑ. Κατασκευάστηκε με μέριμνα του συλλόγου, με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου, με σκοπό να χρησιμοποιείται από τον σύλλογο, τα σχολεία και όλους όσους βρίσκουν ενδιαφέρον το volley και προτίθενται να σχοληθούν. Υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα διοργάνωσης τουρνουά beach volley, κάτι που θα τονώσει το ενδιαφέρον για το άθλημα αλλά και την κίνηση της τοπικής αγοράς.

Όσο πιο δύσκολη είναι μια εποχή τόσο πιο σημαντικό είναι να δημιουργούμε πολιτισμό και να αντλούμε από αυτόν, γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Παράλληλα με τη θετική ανταπόκριση, τόσο από διάφορους Κυβερνητικούς όσο και από ιδιωτικούς φορείς, δημιουργείται ένα σύμπλεγμα στήριξης και κοινωνικής συνοχής, η οποία είναι στοιχείο δύναμης της κοινωνίας μας, που παρ' όλες τις οικονομικές δυσκολίες, δείχνει σιγά σιγά να στέκεται στα πόδια της ξανά.