Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Γιώργος Αντωνιάδης συναντήθηκαν στα γραφεία της Μητρόπολης με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τον σεβασμιότατο να αναφέρετε στα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Ιεράς Μητρόπολης.
Ειδικότερα συζητήθηκαν το θέμα του μητροπολιτικού μεγάρου, η στέγαση των γραφείων της μητρόπολης, η έλλειψη κονδυλίων για τα συσσίτια, τα προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού κ.α.

Μετά το πέρας της συνάντησης έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις από τον σεβασμιότατο προς τους δημοσιογράφους: «Καλέσαμε εδώ στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, εθιμοτυπικώς, τον νέο αντιπεριφερειάρχη κ. Στέφανο Μπίρο και τον κ. Αντωνιάδη, και ανταλλάξαμε απόψεις γενικώς για τη συνεργασία εκκλησίας και πολιτείας. Είπαμε τα προβλήματα τα οποία μας απασχολούν και εκείνοι υποσχέθηκαν σε ότι μπορούνε να είναι αρωγοί και βοηθοί και να έχουμε μια στενοτάτη συνεργασία μεταξύ αντιπεριφέρειας και εκκλησίας».