Με τις δέουσες τιμές και με εξαιρετική μεγαλοπρέπεια, υποδέχτηκαν,
τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ευγενίου (Πολιούχου Τραπεζούντας) ο σύλλογος της Εύξεινου Λέσχη Φιλώτα,χθες Tρίτη 22 απριλιου 2014 (παραμονή της ονομαστικής εορτής του Αγίου Γεωργίου) μπροστά από το προαύλιο χώρο οπού εψάλλη και επιμνημόσυνη δέηση.


Στην συνέχεια με την συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Αμύνταιου και εκπροσώπων της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμύνταιου τον Αντιπεριφερειάρχη και πλήθος κατοίκων,έγινε η μεταφορά των ιερών
λειψάνων στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου Φιλώτα,οπού εψάλη Μέγας Εσπερινός.

Στο τέλος της Ακολουθίας του Εσπερινού έγινε η λιτάνευση και η Περιφορά της Ιεράς Εικόνας του μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου.

Σημερα το πρωί Τετάρτη 23 Απριλίου εψάλλη Όρθρος-Θεία Λειτουργία στο (Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου) και μετά το τέλος της έγινε αφιέρωμα στην Ποντιακή Κουζίνα με πλήθος γευστικών εδεσμάτων.

Η εκδηλώσεις θα κλείσουν και θα κορυφωθούν σήμερα στις 4 μ.μ (στην Εύξεινο Λέσχη Φιλώτα)το απόγευμα με την έναρξη του 12ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ με παρουσίαση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων από Πόντο, Θράκη, Μικρά Ασία, Ήπειρο, Μακεδονία.











apoceis.blogspot.gr